Mineraler på andre planeter

Mineraler på andre planeter
Mineraler i rummet er ikke noget man er begyndt at lede meget efter, men man har undersøgt sten, som er faldet ned fra asteroider og månen.

Stoffer
Man har fundet store mængder jern i asteroider, og sjældne metaller som neodym og praseodym er fundet på månen, som man skal bruge til vindmøller og el-biler. Asteroider indeholder så meget jern, at bare en asteroide på 1 km i diameter indeholder 3 gange så meget som den årlige produktion i 2004, men det ville stadig ikke betale sig eftersom at den udgift i transport er så enorm, at ingen ville kunne gøre det uden tab.

Moon Express
De mineraler der er på månen, er der et privat firma der hedder Moon Express inc, de er fra USA, som prøver at få fat i ved at sende robotter til månen og prøve at udvende stofferne. De har en aftale med NASA, og at al deres viden om robotter vil gå til dem, så de har fået en masse penge til projektet derfra, og hvis de udforsker 500 meter med hd-live steam til jorden, vinder de en pris, som google har lovet til den der gør det inden 2016.

http://ing.dk/artikel/118523-nasa-og-microsoft-folk-sammen-om-at-hente-mineraler-paa-maanen?utm_source=feed&utm_medium=rss&utm_campaign=nyheder

http://en.wikipedia.org/wiki/Asteroid_mining

http://da.wikipedia.org/wiki/M%C3%A5nens_geologi

Skrevet af: Mads Kildal