Rumforskning og teknologi i fremtiden

Rumforskning og teknologi i fremtiden.

I 2030 regner man med at være kommet til mars, med andre teknikker end idag. Det ligger så langt væk, at det i 2011 ville tage ca. 2-3 års rumflyvning. Men ville vi kunne holde til det? Mennesket er meget mere fleksible end roboter, men vi har bare ikke teknologien til at kunne holde en besætning i live, i så lang tid angående luft, vand, tyngde kraft og mad. Det ville kræve for mange resourcer i forhold til roboter, der kun kræver el.

Atomdrevne rumskibe ligger højt på prioriterings listen, over de næste rumskibe der skal bygges. De hedder ASRG, som står for Advanced Stirling Radioisotope Generator. De rumskibe vi har idag vil kræve alt for meget brændstof, hvis vi skulle på længere ture ude i rummet, i forhold til atomdrevne rumskibe. Man har allerede brugt noget der ligner atom drevne systemer til sonder og satelitter. Dem man bruger i dag, er noget der ligener det meget som hedder RTG, som står for – Radioisotope Thermoelectric Generator.

ASRG fungere sådan at – der er en gas der cirkulere kan fx. være brint eller helium i et lukket system. Når den gas så bliver varmet op til 640o, generere den en strøm, som bruges til frem drift. Gassen nedkøles og kan derefter bruges igen. Den nye ASRG bruger fire gange mindre PuO2 end RTG’erne. Det er bedre i forhold til prisen og risikoen for ulykker for personalet på jorden, som skal klargøre rumfartøjet.

http://www.rummet.dk/rumfart/rumskibe

http://da.wikipedia.org/wiki/Rumfart%C3%B8j

http://illvid.dk/blog/rumbloggen/senatets-egen-raket

http://da.wikipedia.org/wiki/SpaceShipOne

http://en.wikipedia.org/wiki/SpaceShipOne

http://www.scaled.com/projects/tierone/

http://ing.dk/artikel/82695-nasa-satser-paa-atomdrevne-rumskibe

http://www.copenhagensuborbitals.com/

http://da.wikipedia.org/wiki/Rumf%C3%A6rge

 

Af Lukas S. Petersen