Mennesket i Fremtiden

Hvordan ville fremtiden inden for rumfart se ud? Ville det være muligt at bosætte sit på en anden planet? Stephen Hawking har et forslag.

Vi har haft en rover oppe og kører på Mars, og en sonde har landet på Titan (måne til Saturn) Vi tager et store skridt ved at sende et bemandet rumskib ud i rummet. Mellem   50 – 200 år ville det være muligt a have en base på månen, være nået ud til Mars – og så begynde at udforske de ydre planeters måner. Og hvis vi fortsætter på denne måde, vil vi hele tiden nå længere ud i rummet. Måske endda længere på andet liv? Vi kan ikke nu forestille sig at kunne blive klart med sådan et projekt, men på sigt (200 – 500 år) ville vi have udviklet det krævende udstyr og teknikker til at sådan en rejse skulle kunne lykkedes.

“Månen og Mars er de mest passende steder for rumkolonier i solsystemet.”   Stephen Hawking

 

Vores fremtid her på jorden ser ikke god ud, så hvor skal vi flygte hen? Ville et andet solsystem være muligt, eller skal vi hen til en anden galakse.

 

En fremtid på en anden planet, kunne foregå I store bælter på andre planeter eller stjerner. Bæltet skulle så rotere og det ville give en form for tyndekraft.

Det nyeste forsker er begyndt at tænkte på, er bosættelse på en anden planet. Vi bruger jordens resurser hurtigere end nogen sinde og solen står for dødsdom. Ville det være muligt at bosætte sig på en anden planet? Svaret ville være ja! Udover vi for nyligt har fundet en ny tvilling planet kunne det være muligt at bygge et kæmpe bælte rundt om en planet eller sågar en stjerne. Dette bælte skulle så rotere rundt om planeten eller stjerne, og dette skulle så skabe en tyndekræft. Men for at kunne finde en brugbar planet skulle vi måske rejse meget langt væk fra vores solsystem, måske endda væk fra vores galakse. Før vi kan det ville det være optimalt at udforske mælkevejen. Det kunne man være med Nanomaskiner.

Hvis vi vil ud i andre galakser inden for et menneskets livstid, kræver det at teknologien bliver markant forbedret.

 ”I en fjern fremtid man kolonisere mælkevejen med en rumsonde ”Von Neumann sonder” over de næste 1 mio. år.” – Frank Tipler.

Frank Tipler havde stillet sig spørgsmålet om han troede vi ville kunne komme ud i rummet. Udover at kolonisere vores galakse, tror han at det ville være muligt at kolonisere vores galaksehobe inden for de næste 10 mio. år.

Men vi bliver stadig nødt til at se på hvordan det ville være muligt at komme derun. Einstein havde en teori om hvordan man kunne rejse hurtigere, han tænkte på hans relativitetsteorien

 

http://da.wikipedia.org/wiki/Intergalaktisk_rejse

http://illvid.jmi.meer3-udv.dwarf.dk/spoerg-os/hvornaar-kan-vi-rejse-ud-og-besoege-andre-galakser
http://universer.dk/hawking2.htm

Skrevet af: Line Kallehauge Jessen