Elbiler

Elbilen er fremtidens bil. Og fremtiden er lige rundt om hjørnet.

 • Elbiler er allerede meget kendt, og der er lavet mange forskellige modeller. Derfor er det svært at undgå annoncer, artikler o.lign. når man slår op i aviser, bilmagasiner osv.
 • Renault mener at man skal kunne købe en elbil, til samme pris som en almindelig brændstofdrevet bil.
 • Elbilen er billigere at lave end en brændstofdrevet bil.
 • At lade en elbil op, tager omkring 20 min. i de nye og hurtige ladestationer, som vil blive sat op i 8 af Føtex-kædens butikker.
 • Elbiler er lige så sikre at køre i, som en brændstofdrevet bil. Elbilen gennemgår de samme test som de brændstofdrevet biler.
 • Danmark har omkring 400 elbiler, hvor Norge derimod er tæt på de 3000.

 

Generelt om elbiler.

Elbiler er i korte træk:

 •  Biler der fjerner 40% af CO2 udslippet, og biler der kun har brug for en helt almindelig stikkontakt til at blive ladet op.
  Elbiler er 3 gange så gode som brint, benzin og diesel biler, så der er ikke nogen form for forurening.
  Opladning af elbilerne foregår for det meste om natten, da det er der, der kommer mest strøm fra vindmøllerne.

En almindelig forbrændingsmotor, altså benzin og diesel bilen, skal tit have skiftet forskellige ting ud, f.eks. gearkasse, udstødning, kobling, tændrør, osv. – mens elbiler har færre sliddele. Det afhænger af bilisten hvor økonomisk god bilen er, f.eks. vil bilister der normalt kører op mod 100 km til og fra arbejde, opleve de største fordele.
Det dyreste ved en elbil er batteriet, også selvom det faktisk holder et helt ”bil liv”. Det der slider på batteriet er op- og afladning, og så kan batteriet selvfølgelig blive ramt af fejl. Den risiko kan man formindske ved at lave en lejeordning for batteriet, ved siden af bilens pris.
Det er tit familier med to biler, der anskaffer sig en elbil. Andre vælger delelbilsordningen, der gør at man kan låne en elbil til de lange køreture, og ikke behøver at have den stående derhjemme.

Køreoplevelsen i en elbil er unik, fordi motorstøjen er formindsket til en summen fra elektromotoren. Lugten af udstødning og ulækre tankstationer kan du godt glemme, elbilen har automatgear, og det betyder, at udkobling og gearskifte ikke længere er nødvendigt. Du kan derfor i stedet koncentrere dig om at køre ordentligt i trafikken, og når du kommer hjem kan du sætte bilen til stikkontakten, og så lader den op, indtil du skal bruge den igen.