Ladestationer

Intelligente ladestationer

Toyota har udviklet en ladestation til el- og hybridbiler, og så er det ligemeget om de bærer Toyota-mærket eller ej. Meningen med ladestationen er, at standeren skal stå uden for familierestauranter og handelscentre, da det er der, de fleste familier/forældre opholder sig.

Ladestationen, som har fået navnet G-station, har et sim-kort, som skal være i elbilen. På den måde kan Toyota Smart Center vide hvem der kobler sin bil til ladestationen, og på den måde kan centeret genkende brugerens historik og trække pengene fra bankkontoen.

Hvis elbilen har Toyotas eget G-Book (der giver folk mulighed for at få beskeder og links til mobiltelefonen og computeren) navigationssystem, eller bare et der minder om det, vil ladestationen blive markeret som et waypoint (der forbinder det hele med den virkelig verden – radiofyr, bøjer, satellitter, kontrolpunkter, osv.).

Når elbilen er færdig med at blive ladet op, får bilisten enten besked over sin
smartphone app, eller gennem en mail. Toyota forventer at sælge ca. 3,000 ladestationer inden 2012 er ovre. I øjeblikket bliver apparatet fremvist på Smart Grid Exhibition, som er mellem 15.-17. juni i Tokyo. Lige foreløbig skal de sælges i 2 versioner, en enkel og en avanceret. Den enkle vil blive solgt for 3.480 dollar. (ca. 18.000 kroner.

Aftaler

Dong Energy og Better Place skal stå for ladestationerne sammen, og disse ladestationer kan blive fundet i Hirtshals og Hjørring. De er blevet uenige om hvor mange penge Dong Energy har lovet Better Place. Better Place havde nemlig regnet med et lån på 370 millioner kroner, men det ser ikke ud til at de får dem. Nu samarbejder Better Place med Hjørring kommune. Inden for det næste halve år, skulle det blive muligt at få opladet sin elbil i Hirtshals og Hjørring.

Gratis

I dag er det gratis at oplade sin elbil på offentlige veje, men når du oplader din elbil derhjemme koster det dig ca. 65 kr., og det tager omkring 8 timer, hvis batteriet er helt fladt.

Afhængig af hvor hurtigt du kører, vil du kunne køre 150 kilometer på én opladning. Medmindre du  bruger sædevarme eller aircondition, da vil batteriet løbe tør for strøm meget hurtigere.

Hurtig opladning i København

I København på Kongens Nytorv kan man lade sin elbil op på ca. 20 minutter. ChoosEV, som er et elbilselskab, har lavet et kvik-ladesystem, og dette er udviklet af ABB. Det er godt nok kun en prototype, men inden for 12 måneder vil ladesystemet blive justeret og kunne købes.

Opladning af en elbil kan sagtens tage det meste af natten, så at kunne oplade sin elbil på 20 minutter er et stort skridt.

http://ing.dk/artikel/94083-video-saadan-virker-better-places-ladestationer-til-elbiler