Ingen Chauffør

Fremtidens biler behøver ingen chauffør

Allerede nu kan de bedste robotstyrede biler finde vej gennem en by, uden at ramme noget og samtidig overholde alle færdselsregler.

Ligenu er biler stoppet med en masse computere, der skal kunne styre biler frem i trafikken. Chris Urmson siger, at elektronikken hurtigt vil komme til at fylde mindre.

Vi kan jo ligeså godt overlade resten til computerne og få dem til at styre vores biler i gennem trafikken, mens man beskæftiger sig med sjovere og mere “nødvendige” ting som f.eks. at lægge make-up ’en, snakke i mobil og skrive sms’er eller nogle at de utallige andre ting, som folk foretager sig mens de kører bil. Hvor de samtidig er til fare for andre i trafikken. Vi kunne få det mere behageligt, når vi kører i bil, og der vil frem for alt mindskes på ulykker i trafikken.
Det eneste man behøver at gøre, er at give den en adresse, lige som en GPS.
Så kører bilen uden menneskelig indblanding.

Teknologi

I 2008 lykkedes det at finde en bil der kunne køre 60 miles på under 6 timer, som forsvaret krævede. Bilerne var udstyret med noget, der svarer til en almindelig GPS, så de kunne finde retningen, men ikke med noget digitalt gear, bilen kunne styre efter.
Sensorerne på bilen skulle i stedet selv finde ud af, hvor på vejen, den skulle
placere sig, hvor den skulle stoppe, holde afstand til forankørende, styre
udenom parkerede biler og holde øje med fodgængere på uventede steder. Ikke kun
for forsvaret er denne teknologi et stort fremskridt men også for os, som
almindelige billister. På et tidspunkt kan man overlade al styringen til det
teknologiske i bilen.

Test

Der blev hold en test, i 2008 hvor der deltog 89 biler. Og den som klarede sig bedst igennem testen var GM-udviklede Boss.

BOSS, robotstyret bil. Bygget på en Chevy Tahoe. I forsøgs bilen er der en 5,3 liters V8-motor, men i stedet for en benzin bil bliver der fremtiden eldrevet. Den højeste fart var af sikkerhedshensyn sat til 30 miles, det vil sige ca 48 km/t. Men den vil blive færdigudviklet om ca. 10 til 20 år, så den kan køre hurtigere.

 »Der dør mere end 1,2 millioner mennesker i trafikken hvert eneste år over hele kloden. Hvis man lader bilen styre, så kan mange af de liv spares, fordi man bygger bilerne, så de kommunikerer med hinanden, og derfor kan de ikke støde sammen. På længere sigt betyder det også, at bilerne kan bygges lettere, fordi de ikke skal have indbygget lige så meget tungt sikkerhedsudstyr som i dag,« siger Larry Burns.

Robotbiler vil være langt bedre til at foretage parkeringer, end vi selv er, og det vil spare på p-pladserne i byen. Ideen er nemlig, at bilen afleverer passageren, der hvor han/hun måtte ønske det, og så triller den selv ud og finder sig en parkeringsplads. Med en fjernbetjent nøgle kan den så hidkaldes, når man skal hjem igen. På denne måde, ville det være letter, at finde en parkerings plads.